Betöltés ...

Női Röplabda

Szakosztályvezető
Bondor Tamás

Elérhetőség
0670/389-3321

Tréner
Berkes Zoltán

Csapat

Fürdök Nóra
Horuczi Borbála
Csintalan Réka
Vass Violetta
Tóth-Borszéki Bíborka
Selmeczi Vanda
Molcsányi Petra
Piller Lili
Krcelic Szilvia
Lipták Viktória

A csapat honlapja: www.ehokse-realio.hu

Női röplabda csapatunk, az EHÖK SE-Realio az egyesület megalakulása óta aktív szakosztálya a klubnak. A 2011/2012-es évadot az NB II Keleti csoportjában az 5. helyen zárták a lányok, a 2012/2013-as szezont keményen és kitartóan játszották végig, ennek eredménye pedig az abszolút győzelem volt: bajnok lett az EHÖK SE-Realio csapata.
Az idei évad az eddigi legsikeresebb, ami annak köszönhető, hogy a lányok keményen edzenek, és tavaly Szél Márta edző irányítása alá kerültek.

SZTE EHÖK SE és Realio Kft. együttműködése által létrejött női röplabdacsapat igen magas színvonalat képvisel, hiszen játékosai között olyan egyetemisták is vannak, akik korábban az Extraligában vagy éppen a korosztályos válogatottban is játszottak már.

Nem véletlen tehát, hogy a lányok és a vezetőség komoly célokat tűztek ki maguk elé, minden erejűkkel azon vannak, hogy az NB2 keleti csoportjában illetve a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban (MEFOB) is minél sikeresebben helyt álljanak, hogy a döntőbe jutva dicsőséget hozzanak a Szegedi Tudományegyetem és az egyesület számára.

A csapat kialakulásáról Pelle Míra mesél: „A tavalyi szezonban amatőr versenyeken indultunk páran és akkor merült fel bennünk az igényt, hogy jó lenne egy komolyabb női röplabda csapatot összehozni Szegeden. A lányokat többnyire Szél Márti és Páder Zsófi értesítette a lehetőségről. A legnehezebb a szponzorszerzés volt, de szerencsére ez is megoldódott. Az elején nagyobb volt a létszám, de azok, akik nem vették komolyan, hamar lemorzsolódtak, így jelenleg pont elegendően vagyunk ahhoz, hogy keretet tudjunk kialakítani a mérkőzésekre.”

Szórád Elvira veszi magához a szót: „9 éve röplabdázom, Kecskeméten kezdtem játszani 5-es koromban. A minitől kezdve minden korosztályban megfordultam a Kecskeméti Sport Iskola röplabda szakosztályában, majd tavaly a Röpke SE NB2-es csapatához igazoltam, idén pedig már az EHÖK SE-t erősítem.” „Én mindössze 4 éve űzöm ezt a sportot, de ez idő alatt is nagyon megszerettem” – teszi hozzá Fodor Csenge.

„Az edzésekben azt szeretem a legjobban, hogy mindig nagyon jó a hangulat, összeforrt csapat vagyunk. Az öltözőben rengeteget hülyéskedünk, de az edzéseket mindig komolyan vesszük és megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból, amit az edzőnk maradéktalanul el is vár tőlünk. Ha a mérkőzéseken éles helyzetben is véghez tudjuk vinni azt, amit a tréningeken gyakorlunk és mindezek mellé még lelkesedés és szerencse is társul, akkor meg tudjuk nyerni a játszmákat.” – mesél az edzésekről és a meccsekről Csintalan Réka.

Arról pedig, hogy a tanulás rovására megy-e a rendszeres edzés, Fürdök Nóri fejti ki álláspontját: „Akármilyen fárasztó is egy nap az iskolában és akármennyit is kell másnapra készülnöm, sosem hagyom ki az edzéseket. A szellemi igénybevétel mellett kifejezetten jólesik a fizikai terhelés is. Ha ideges vagyok, külön jó püfölni a labdát, az edzés végére levezetem a feszültséget. A tanulmányaimat sohasem gátolta a röplabda, mert mindig tudtam, mi a fontossági sorrend.”

A csapat a mérkőzésekre szívesen várja a sportszerető közönséget, az eredményekről pedig bárki tájékozódhat az EHÖK SE röplabda oldalán.

(SZTEreo)