Betöltés ...

Fontos meccset nyert az EHÖK SE futsalcsapata

Ehokse_futsal

A rájátszás szempontjából nagyon fontos meccset nyert meg az SZTE EHÖK SE NB II-es futsalcsapata a Nyíradonyi Huszárok ellen. A 6-2-es győzelem azt jelenti, hogy fél lábbal már a felsőházban van Cserenkó Szabolcs együttese.

Nem volt szerencsés, hogy kedden derült ki az, hogy az alapszakasz utolsó fordulója előtt le kell játszani a meccset, ezzel nem kis fejfájást okozva a Tisza-parti csapatnak. A hirtelen jött időpont miatt az MLSZ-nek megfelelő pályát kellett találni. Hosszas keresgélés után az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tornatermében rendezték meg a meccset. Nehezítette még a helyzetet, hogy Cserenkó Szabolcsot eltiltották egy meccs erejéig a kispadról. Polczer Norbert bokája még mindig nem jó, a két első számú kapus továbbra sem tudott a csapat rendelkezésére állni. Többek között Major György, Ferenczi András is hiányzott a csapatból.

Az első pillanattól kezdve a hazaiak domináltak az ideiglenes hazai pályán. A Nyíradonyiak sportszerűségükről tettek tanúbizonyságot, hogy eljöttek Szegedre, annak ellenére, hogy másnap nagypályás edzőmeccs várt több játékosra is. Remekül védett Kapitány Koppány, a vendégek kapusa, így nehezen született meg a hazai előny. Az első félidő hajrájában sikerült egy begyakorolt szép szögletkombináció Berndt Dániel révén. (1-0) Nagy kő esett le a szegedi szívekről. A szünetben kapust cseréltek a Huszárok. Gyorsan sikerült is felavatni Kerezsi Tamást. A hazai gólfelelős Kalános János és Berndt újabb találatával már 3-0 volt az egyetemistáknak. A nagy örömködésben egy kicsit bealudt a Szeged, és Varga Dániel szinte a középkezdésből szépített. (3-1) A negyedik gól előtt Türk és Berndt játszott össze szépen, majd Kalános János második góljával már 4-1 volt a 28. percben. Másodpercekkel később Kalános mesterhármasával már 5-1-re mentek a Tisza-partiak. A létszámhiány látszott a szegedi csapaton, a második félidőben már nem mindig értek oda szabályosan a kék-sárga mezesek, így hamar összejött az 5 fault. A hatodik után Lukács lőtt büntetőt, Kulisits beleért, de a kapufáról befelé pattant. Két perccel később ismét büntetőt rúghattak a nyíradonyiak, de ezúttal Takács kihagyta. A végeredményt Várnagy Milán állította be a hajrában, miután Herczeg egy szép csel után egyedül maradt, majd remekül tálalt a társ elé. (6-2)

A győzelemmel az SZTE EHÖK SE újra a tabella 5. helyét foglalja el 29 ponttal. A hétfő este 19 órától kezdődő gyöngyösi vendégjáték alkalmával legalább egy pontot kell szereznie a felsőházi rájátszásba kerüléshez – feltételezve, hogy Csömörön érvényesül a papírforma. A szegediek esélyeit valamelyest gyengíti, hogy Laudisz Péter pénteken begyűjtött 5. sárga lapja miatt nem játszhat az alapszakasz utolsó fordulójában.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 18. forduló (pótolt mérkőzés):

SZTE EHÖK SE – Nyíradonyi Huszárok FC 6-2 (1-0)
Szeged-Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola tornaterme Vezette: Lovas, Hegyesi, Kócsó.
SZTE EHÖK SE: Kulisits – Herczeg, Kalános, Várnagy, Berndt. Csere: Laudisz, Hegedűs, Lukács, Türk. Megbízott edző: Gombos Viktor.
Nyíradony: Kapitány – Baranyi, Varga D., Bíró, Takács A. Csere: Kerezsi, Szabó T., Lukács, Domán, Takács I. Vezetőedző: Orosz János.
Gólszerzők: Berndt (19′, 22′), Kalános (21′, 28′, 29′), Várnagy (38′), ill. Varga D. (23′), Lukács (35′).
Sárga lap: Laudisz (27′), Kalános (35′).

Cserenkó Szabolcs: – Nagyot fordult velünk a világ. A Rákosmenti elleni formánkat szerencsére ma nem láttuk. Mindenkivel maximálisan meg vagyok elégedve.Nagyon nehéz volt, hogy a lelátóról kellett végignéznem a mérkőzést, de az előzetesen megbeszélteket maximálisan betartották a srácok. Ma ezzel a négy góllal biztosan jobbak voltunk az ellenfélnél. Külön köszönet nekik, hogy eljöttek és le tudtuk játszani a meccset. Gyöngyösön megpróbálunk pontot vagy pontokat szerezni.

Orosz János: – A jobbik csapat nyerte meg a mérkőzést, kívánom, hogy bejussanak a rájátszásba.

www.hokkento.hu
Radócz Csaba

Vissza