Betöltés ...

Sajnos ez most nem jött össze a futsalcsapatnak

Az alsóházi küzdelmeket győzelemmel kezdték Herczeg Gáborék, valamint két héttel ezelőtt Szegeden megverték a Huszárokat, így bizakodóan vágtak a hosszú útnak.

Az út sajnos hosszabbra sikeredett, mint amire számítani lehetett, így szinte bemelegítés nélkül kezdett a Szeged. A Huszárok számos NB I.-es játékossal kiegészülve szinte azonnal rárontottak a vendégekre. Az első gólra fél percet kellett csak várni, Berecz Zsolt labdaszerzés után a hatos vonaláról talált be. Kalános János és Polczer Norbert összjátéka után alakult ki az első komoly vendéghelyzet a 3. perc elején. Az ezt követő két minutában a Huszárok komoly rohamokat vezettek. Kulisits Imre bravúrjain és a védők helyezkedésén múlt csak, hogy nem rezgett a háló. Az intenzív támadássorozat meghozta gyümölcsét: Kövér István a 4. percben kettőre növelte az előnyt. Ezek után továbbra is egészpályás letámadást alkalmaztak a hazaiak, aminek következtében megszületett a 3. gól a 7. percben, Berecz volt megint eredményes.
Eközben az egyetemisták csak egy-egy támadás erejéig lépték csak át a felezővonalat. Major György kapott sárgalapot, miután Nagy Zsolttal szemben taktikai szabálytalanságot kövezett el. A 4. gól a 10. percben születtett. Laudisz Pétert felrúgták, de a játékvezetők sípja néma maradt, a vendégek reklamáltak, eközben Domonkos Imre egyedül maradt és könnyedén rúgta be a tisztázni próbáló kapus mellett. A Nyíradonyiak egyből időt kértek a 14. percben, miután Polczer és Kalános egy-egy ígéretes gólt hagyott ki. A folyamatos presszió során, amit a hazai csapat alkalmazott, a 16. percben Varga Dániel volt eredményes. (5-0) Egy kicsit még a gólt ünnepelték a hazaiak, amikor Hegedűs Zénó megszerezte a szépítő találatot a 17. percben. A 19. percben Nagy Zsolt 3 méterről bikázott a kapuba és ezzel beállította a 6-1-es félidei eredményt.

A Szeged kezdte a második félidőt, és az első támadás végén Kalános került a földre, ígéretes helyről járt a szabadrúgás, de Elek Gergő jól állította fel csapattársait. Herczeggel szemben szinte pont ugyanott szabálytalankodtak 2 perccel később, Kalános azonban most a kapusba rúgta. A 26. percben Varga Dániel úgy ment át a Tisza-partiak védelmén, mint kés a vajon. (7-1) Még ugyanabban a percben Domokos Imre egy berúgás-kombináció után 7 gólosra növelte az előnyt. (8-1) Másodpercekkel később Berecz a gólvonalról bepattintva tovább növelte az előnyt. (8-1) A 28. percben hiába húzta, rángatta két szegedi is Berecz Zsoltot, belőtte a 10., sőt nemsokára már a 11. Nyíradonyi gólt is. A folyamatos letámadás, agresszív játékmód az amúgy is rövid kispaddal rendelkező EHÖK-öt teljesen felőrölte. A 32. percre összejött a 6 faultja a Nyíradonynak, Kalános végezte el a büntetőt. (11-2) Érdekesség, hogy Elek Gergő nem állt a kapuba, hanem a jobb kapufa mellé állt az alapvonalon, ezzel próbálta megzavarni ellenfelét. A 34. percben ismét büntető, ismét egy Kalános gól. (11-3) Nem érdekes módon próbált védeni ismét a kapus. Most a bal kapufa mellé guggolva várta a lövést, majd kirontott. A 35. percben Berecz Zsolt reklamálásért kapott sárgát. A 38. percben Nagy Zsolt egy kontra végén újabb gólt lőtt. (12-3) Az egész meccs folyamán ötpercenként kapust cseréltek a Nyíradonyiak, illetve Zsuponyó Levente irányította a Nyíradonyaikat. Ha nem lett volna teletűzdelve NB I-es játékosokkal a hazai csapat, akkor valószínűleg más eredmény született volna, de sportban nincs “ha”. Április végén visszavághatnak Türk Balázsék.

Nyíradonyi Huszárok – SZTE EHÖK SE 12-3 (6-1)

NB II. Keleti csoport Alsó-ág 2. forduló Nyíradony, Nyíradonyi Sportcsarnok 50 néző Vezette: Szűcs, Kövér, Szabó

Nyíradony: Szalánczki – Takács, Domokos, Nagy, Berecz. Csere: Gráma, Kövér, Bíró, Varga, Kórász, Velkey, Elek (kapus) Vezetőedző: Orosz János

Szeged: Kulisits – Herczeg, Polczer Kalános, Laudisz. Csere: Türk, Major, Hegedűs Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs

Gól: Berecz (1”, 7”, 26”, 27”, 28”,) Kövér (4”) Domonkos (10”,25”) Varga (16”, 25”) Nagy (18”, 37”) illetve: Hegedűs (17”), Kalános (31” – kisbüntető, 32”- kisbüntető)

Zsuponyó Levente: Úgy gondolom az Armadából lejátszó játékosok számára ez egy jó edzési lehetőség volt. A Szeged nem állt be bunkerfocit játszani, így egész meccsen támadólag tudtunk játszani. Egészpályán próbáltuk letámadni, próbáltuk kihasználni, hogy késve ért ide az ellenfél és nem voltak megfelelően bemelegedve. Az utolsó 10 percre egy parázs, nyíltsisakos meccs alakult ki.

Cserenkó Szabolcs: Több, mint 4 órás utazás után világossá vált számunkra, hogy nagyjából az NB I-es Debrecennel kell felvegyük a versenyt. Az eredményen látszik is, hogy nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Számomra ez nem volt szimpatikus húzás, de el kell, hogy fogadjuk, de nem biztos, hogy a sportágat – főleg az amatőr csapatok szempontjából – ez előrébb viszi.

Képek a mérkőzésről itt

forrás: hokkento.hu
Radócz Csaba

Vissza