Betöltés ...

Háromból három! Ezúttal az Újpest ellen hengereltek az EHÖK SE futsalosai!

2014_%c3%bajpest

Hétfőn, a budakalászi MegArénában fogadta a házigazda Újpesti Futsal Club együttese a vendég SZTE EHÖK SE csapatát, a férfi futsal NB II Közép csoportjának harmadik fordulójában.

Az újpestiek a nyitó fordulóban a Göd-del szemben elért döntetlen után vereséget szenvedtek a Tolna Mözs csapatától, így a tabella 12. helyén szerénykedve várták az EHÖK SE elleni özecsapást. Nem kezdődött tehát túl jól a szezon az Újpest számára, ellenben Tisza-parti riválisukkal, akik eddigi hibátlan mérleg megőrzésének reményében utaztak el a MegArénába. Az SZTE EHÖK SE ugyanis az előző fordulókban magabiztos győzelmet tudott aratni a remek játékerőt képviselő Vác, és Vasas csapata ellen is.

Az első félidő elején egyik csapat sem tudott kialakítani egyértelmű gólhelyzetet, de kisebb nagyobb lehetőségek mindkét oldalon adódtak. Az újpestiek sokszor csak szabálytalanságok árán tudták megakadályozni a vendégek előretörését, aminek „eredményeként” a hazaiak kapusát Sitku Zsoltot egyik kirohanása utáni, brutális szabálytalansága miatt a játékvezető azonnali piros lappal a lelátóra küldte. Ezután egyre jobban kibontakozni látszott a szegediek mezőnyfölénye, amely az első játékrész vége felé érett góllá: egy tetszetős baloldali akciót követően, a szélről bepasszolt labdát Deák Donát Ferenc passzolta a kapuba. Két percen belül ismét villant Deák Donát, és Szentesi Bíró Tamás, így 0-3-mal fordulhattak a csapatok a második félidőre.

A szünet után Teimel Márk és Csamangó Tibor góljaira már jöttek az újpesti válaszok: Pál Zsolt András, Mágocs Norbert, és Kolena Norbert zárkóztatta a hazaiakat, a 28. percben 3-5-re módosítva az állást. A 4 perc alatt bekapott 3 gyors gól kicsit megingatta az EHÖK SE védelmét, de viszont több sanszot nem adtak a fővárosiak számára. A feljavuló védekezésnek, és a jó kontráknak köszönhetően, kreatív támadójátékkal, szép gólokat sikerült szerezniük a vendégeknek. Az utolsó három percben hármat, összességében pedig még ötöt; Ertsey Zsigmond Bálint, Szentes Bíró Tamás, és Bullás Imre révén. Az SZTE EHÖK SE tehát egy kisebb megingást leszámítva a második félidő közepén, végig a kezében tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot, ezzel a nagyarányú 10-3-as győzelmével.

Az EHÖK SE ezzel megtartotta harmadik pozícióját a bajnokságban, a következő ellenfél, a negyedik helyen álló Airnergy FC lesz, hazai pályán, Deszken, október 6-án 18:30-as kezdettel.

2014.09.29. 20:20, Férfi futsal NB II Közép csoport, III. forduló
Budakalász, MegAréna

Vezette: Hamza Róbert, Juhász Dávid, Dobó Gábor

Újpesti Futsal Club – SZTE EHÖK SE: 3-10 (0-3)

Újpesti Futsal Club – Sitku Zsolt – Sós László, Füstös Dániel, Sviatkó Sándor, Garami Mátyás, Pál Zsolt András, Horváth Balázs, Kolena Norbert, Mágocs Norbert, Munki Tibor, Ivanics László

SZTE EHÖK SE – Tombácz Norbert – Bullás Imre, Szentes Bíró Tamás, Csamangó Tibor, Deák Donát Frenc, Teimel Márk, Mityók Gergő, Báló Martin, Tóth Béla, Ertsey Zsigmond Bálint, Vastag Sámuel

Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs

Gólszerzők: Pál Zsolt András 24’, Mágocs Norbert 27’, Kolena Norbert 28’, ill. Deák Donát Ferenc 14’,14’, Szentes Bíró Tamás 15’,36’,38’, Teimel Márk 21’,29’, Csamangó Tibor 25’, Ertsey Zsigmond Bálint 32’, Bullás Imre 39’

Kiállítva: Sitku Zsolt (ÚFC)

Cserenkó Szabolcs, SZTE EHÖK SE: Tetszetős előre játékkal, szép gólokat szerezve gyűjtöttük be idénybeli harmadik győzelmünket. Fegyelmezetten zónáztunk, amiből próbáltunk kontra játékot játszani, de a védekezésünket még szeretném tökéletesíteni. A fejlődés viszont meccsről meccsre látszódik, de semmiképp sem szeretnénk elbízni magunkat, dolgozunk tovább serényen, és próbálunk minél több pontot összegyűjteni az ősz folyamán. Külön ki szeretném emelni, hogy egyre több egyetemista látogatja az edzéseinket, ami nagy örömet jelent a szakmai stáb számára, hiszen ők jelentik az utánpótlást, a fiataloké a jövő.

Fotó: Szalai Attila

Vissza