Betöltés ...

SZTE EHÖK SE VS. EÖTVÖS DSE - női röplabda

Noi_ropi_2014_oktober

Már gőzerővel készülődnek az SZTE röpis lányai a vasárnapi összecsapásra. Ugyanis hamarosan megkezdődik a 2014/15-ös NB II-es bajnokság a női csapatok számára. Az első meccsre október 12-én, vasárnap 14:00 órai kezdéssel kerül sor a Hattyas sori labdás teremben. Az ellenfél a debreceni Ráthonyi Kft.-Eötvös DSE lesz. Természetesen a végső cél nem más, mint az elmúlt két év második helyei után idén megnyerni az NB II-t. A felkészülés körülményeiről és az eddigi tapasztalatokról Berkes Zoltán, edzőt kérdeztem.

Hogyan készültök fel a vasárnapi mérkőzésre?

Gyakorlatilag augusztus közepén kezdtük el a felkészülést. Hamarabb nem is volt értelme, hiszen a csapattagok nagy része nem Szegeden lakik. Azóta folyamatosan zajlik a munka. Próbáljuk összecsiszolni az újonnan érkezett játékosokat. Én január 1-től vettem át a csapatot, akkor még 10-11 játékos volt a Junior és Felnőtt csapatban összesen. Azóta kettő elment, viszont érkeztek újak is, ezért mára már 19-re bővült a létszám.

Milyen esélyeket látsz, és milyen elvárásaid vannak a csapatod felé?

Tisztességes hozzáállást várok el, és innentől kezdve szerintem az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a pályán. Úgy érzem, hogy most nem vagyunk csúcsformában – többek között – azért sem, mert a kezdő feladónk nemrég elment az NB I-es Jászberény csapatához játszani. Szerintem a röplabdában egy feladó kiesését az egyik legnehezebb feladat pótolni. Úgy gondolom, hogy tavaszra lesz a legösszeszedettebb a csapat. Most csak annyit várok el a lányoktól, hogy azt lássam a pályán, amit megbeszéltünk.

Az SZTE EHÖK SE női röplabda csapatának egy része és Berkes Zoltán

Eddig milyen tapasztalataid vannak a debreceni csapattal szemben?

Egy nagyon fiatalos, lendületes társaságról van szó. Utánpótlással rendelkeznek, az új játékosokat igyekeznek folyamatosan beépíteni. Azt gondolom, hogy jó mérkőzésnek nézünk elébe.

Kitudnál valakit emelni a csapatból?

Nem szeretnék senkit sem kiemelni, mivel ez egy csapat. És ezen van a hangsúly. Csak ismételni tudom önmagam, hogy egy nagyon jó társaság alakult ki, és a lányok is tudják egymás között, hogy ki az, akit jobban lehet terhelni labdákkal és kit nem. Szerintem a cserejátékosoknak is ugyanolyan fontos szerepe van a csapatban, mint akár a legjobb húzóembereknek.

Melyik eredményetekre vagy a legbüszkébb?

Eddig szép eredményeket értünk el. Azt gondolom, hogy az a legszebb eredmény, hogy a játékosok szeretnek edzésre járni. Örülök, hogy egy ilyen társasághoz tartozhatok és segíthetem őket a felkészülésben!

Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok a mérkőzéshez!
Remélem, hogy minél több szegedi szurkoló el fog látogatni vasárnap 14 órakor a Hattyas sorra, hogy együtt szurkolhassunk az SZTE EHÖK SE csapatának!

Képek: Cserei Bettina

Vissza