Betöltés ...

EHÖK SE Férfi röplabda: Továbbjutottunk a Magyar Kupában!

95

SZTE EHÖK SE – SZESE 3:2 (27:29, 25:22, 25:27, 25:18, 15:11)

Csapat: Fülöp Norbert (feladó), Strezeneczki Gyula (feladó), Péter Csaba (center), Babanyecz Roland (center), Márkus Gábor (center), Filius István (ütő), Tátrai Sándor (ütő), Borsi Levente (ütő), Boros Gábor (ütő), Berentés Béla (ütő), Farkas Baráti Attila (feladó-átló), Csányi Roland (liberó), Váradi Zoltán (liberó).

Edző: Strezeneczki Gyula

Szakosztályvezető: Bondor Tamás

A 2011/12-es bajnoki évben találkozott egymással utoljára a két csapat, amikor is az NB II-es bajnoki döntőben a győri csapat győzőtt 3:1 arányban, így ők jutottak fel az NB I-be. A csapatuk azóta is az első osztályban játszik.
Erre a mérkőzésre az EHÖK SE egyfajta visszavágóként tekintett, mert szerettünk volna revansot venni a két évvel ezelőtti vereségért.

Már a bemelegítés is parázs hangulatban zajlott, lehetett érezni a motiváltságot mindkét csapaton.

Az első szett első pontjait a szegedi csapat feladója szerezte. Fülöp összesen 6 pontot hozott zsinórban ászaival és ledobásaival. Sajnos pár ponttal később sérülés miatt cserét kért a feladó, és helyére Strezeneczki állt be. Fej-fej mellett haladt a két csapat, a hazaiak szettlabdához is jutottak, azonban a győriek kivédekezték ezt és meg tudták nyerni az első szettet.

A második szettet az EHÖK SE kezdte jobban, Farkas Baráti és Tátrai vezérletével sikerült pár pontos előnyre szert tenni, melyet sikerült is megtartani a játszma végéig, így egyenlített a hazai gárda.

A harmadik szett ismét nagyon szoros csatát hozott. Felváltva szerezték pontjaikat a csapatok, Csányi és Váradi mezőnymunkájának köszönhetően tudtuk tartani a jól játszó győrieket, végül kiélezett küzdelemben a hazai szettlabdát követően ismét fordítani tudott a SZESE, így 2:1-re módosult a szettállás.

A negyedik játszmában összeszedte magát az EHÖK SE, nem inogtak meg a kezek a vendég vezetésnél. Péter és Babanyecz centermunkájának köszönhetően ismét elléptek a szegediek, és a játszma végén már nem tudta utolérni a hazaiakat a SZESE, így jöhetett a mindent eldöntő 5. szett. 2:2

Az utolsó játékrészt a Győr kezdte jobban, de a hazai gárda válaszolni tudott. Filius remek ütéseit nem tudták megfogni a vendégek, így a térfélcserére 8:7-es hazai vezetéssel került sor. Ezt követően egyre jobban fokozódott a hangulat a teremben, hiszen a folyamatosan kiélezett csatában sikerült pár pontos előnyre szert tennie a hazaiaknak. Végül hatalmas küzdeni akarással, egy igazi presztízs csatában az SZTE EHÖK SE megnyerte a mérkőzést, és ezzel története során először bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé!

A következő fordulóban az a Fino Kaposvár lesz az ellenfél, amely 2007 és 2013 között bajnok volt, a tavalyi évet a második helyen zárta a Kupában és a bajnokságban egyaránt, valamint az idei szezonban még veretlen az NB I-ben.

Bondor Tamás szakosztályvezető: Ezt a mérkőzést nagyon meg akartuk nyerni. A jelenlegi csapatból sokan, többek között én is a pályán voltam a két évvel ezelőtti bajnoki döntőn, ahol a Győr csapata jobb volt és legyőzött minket. Ez a fájó pont adott ma erőt a csapatnak, hogy küzdjünk a legvégéig! Sikerült visszavágnunk, a Győr is bebizonyította ezen a meccsen, hogy miért játszik az NB I-ben. Most jobbak voltunk, köszönjük a közönség támogatását!

Strezeneczki Gyula edző: Nem szabad elfelejteni, hogy a Győr két éve NB I-es csapat. Az másodlagos, hogy ott milyen eredményeket értek el, de megismerték a légkört, hozzászoktak, hogy ügyes játékosok, jó csapatok ellen játszanak, ami az ő előnyükre válhatott volna. Szerencsénk volt, hogy fel tudtunk állni egy-egy hullámvölgy után, és pozitívum, hogy egyre ritkábban hibázunk akár 6-8 alkalommal is egymás után, most zsinórban legfeljebb 2-3 hibát vétettünk. Mindenki akarta a győzelmet, jó mérkőzést játszottunk.

Archív kép

Vissza