Betöltés ...

Továbbra is veretlen az EHÖK SE futsal csapata!

141201_szf_eh%c3%96k_se_futsal_hmvhely_deszk-292

Magabiztosan menetel az SZTE EHÖK SE futsal csapata az NB II-es bajnokság alapszakaszában. Az együttes december 1-jén a Hódmezővásárhelyi FC-t győzte le 7-1-re, így megőrizte veretlenségét és jelenleg a második helyen áll a tabellán.

A tavalyi évhez képest körülbelül kétszer annyi játékossal számolhat Cserenkó Szabolcs, az SZTE EHÖK SE futsal csapat edzője. Sokszínű az együttes, a legfiatalabbak még középiskolások, a legidősebb játékos pedig már 37 éves és komoly tapasztalattal rendelkezik. A korkülönbség nem okoz problémát a csapaton belül, az edzések minőségiek, és a közösség is nagyon jó – mesélt Gombos Viktor szakosztályvezető a csapatról.

Nem véletlenül tartják őket számon a saját csoportjukban az esélyesek között, hiszen nagyon jó csapatot sikerült összerakni idén: több játékos az NB I-ben és a válogatottban is játszott már. Tombácz Róbert kapus a magyar futsal válogatott kerettagja volt, Huszár Lajos pedig a hallássérült férfi válogatottal vett részt novemberben a szófiai hallássérült futsal Európa-bajnokságon. Szentes Bíró Tamás a terem mellett a homokban is rúgja a bőrt, tagja a strandlabdarúgó válogatottnak.

A december 1-jei meccsen bejött a papírforma, a hódmezővásárhelyi csapat mindössze egyszer talált be az EHÖK SE futsal csapatának kapujába, míg a hazaiak hétszer is eredményesek voltak a másik oldalon. Bár kicsit nehezen indult a mérkőzés Gombos Viktor szakosztályvezető szerint, ez a félidőben egyáltalán nem látszott az eredményjelzőn: 4-0 volt az állás a szegedieknek. A második játékrészben mindkét csapat a védekezésre koncentrált jobban, de így is sikerült ritmust váltani a hazaiaknak, és végül be tudták állítani a 7-1-es végeredményt. A rangadó külön érdekessége volt, hogy a Hódmezővásárhelyi FC edzőjének a szegediek jelenlegi edzője a tanítványa volt egykor.

A következő meccs nagyobb kihívás elé állítja a fiúkat, ugyanis idegenben játszanak majd a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub csapata ellen, ahol szintén NB I-es és válogatott játékosok szerepelnek, akik a győzelemre esélyesek. A péntek esti mérkőzés Gombos Viktor szerint sorsdöntő lesz az alapszakaszban, már csak azért is, mert több száz fő előtt lépnek majd pályára a szegediek, a Deszken játszott meccsekkel ellentétben, ahol körülbelül 30-40 fős közönség szokta buzdítani őket.

„Jót tenne a sportágnak és a csapatnak is, ha be tudnánk hozni a meccseket Szegedre. Ehhez szabványpályára lenne szükségünk, amiből viszont kevés van és azok is le vannak terhelve, így egyelőre a hazai meccseket Deszken játsszuk. Talán jövő tavasszal, a rájátszás meccseit már itthon tudjuk megrendezni, és akkor több szurkoló előtt tudnánk megmutatni, mit tudunk” – mondta el Gombos Viktor.

A csapat célja, hogy az alapszakaszban a lehető legjobb eredményt érje el, és esélye legyen az NB I-be való feljutásért harcolni. Az NB II mindhárom csoportjából (Kelet, Nyugat és Közép) az első két helyezett alkot majd egy hatos csoportot, ahol egy „új bajnokság” kezdődik. Ebből a hatos csoportból az első két helyezett feljut az NB I-be, a harmadik és a negyedik helyezett pedig osztályozó meccset játszik az NB I-ből visszajövőkkel.

Az EHÖK SE csapatának NB II-es eredményei az egyetemi sportnak is jó szolgálatot tesznek, hiszen ezekre támaszkodva az SZTE Sportközpont nemrégiben nyert el egy nagyobb összeget, amit a jobb napokat is látott Hattyas sori betonpályák műfüvesítésére fordítanak majd. A hallgatók az új műfüves pályákat várhatóan 2015 tavaszán vehetik majd birtokba.

Vrazsovits Rita

Fotók: Szilágyi Frank

Vissza